Chisan Hotels

8 stvari na katere je priporočljivo paziti pri izbiri elektronske cigarete

Elektronske cigarete v današnjih časih hitro postajajo glavna izbira za mnoge kadilce. Tudi zato, ker jih je mogoče kaditi na mnogih mestih, kjer so tradicionalne cigarete prepovedane. Pri tem kadilcem ni potrebno skrbeti zaradi vonjav, cigaretnega zadaha ali pepela. Vendar niso vse ecigarete enakovredne. Tukaj je 8 stvari, katere je pametno upoštevati pri izbiri vaše elektronske cigarete:

1. Kakovostne in trpežne baterije

Elektronska baterija je življenska sila vsake elektronske cigarete. Zaradi tega se pred nakupom prepričajte, ali je baterija dovolj zmogljiva, za kajenje čez cel dan – nudi naj vam za vsaj 150 vdihov. Ker jo boste po vsej verjetnosti imeli veliko po žepih, torbicah ipd. je pomembno tudi to da je baterija trpežna.

2. Enostavnost uporabe

Ko so se elektronske cigarete prvič pojavile na trgu, so bile sestavljene iz treh delov: baterije, atomizerja, ter praznega polnila. Ta zasnova je od kadilcev zahtevala, ročno polnjenje svoje cigarete z etekočino, kar je sicer cenejše od uporabe prednapolnjenih polnil, vendar je tudi veliko bolj umazano zaradi česar so pri baterijah in ostalih komponentah ecigaret pogostejše okvare. Problematični so bili tudi atomizerji, ki so se pogosto mašili, ter jih je bilo potrebno pogosteje menjavati.

Sodobne elektronske cigarete so danes sestavljene iz dveh delov. Takšna oblika omogoča enostavno zamenjavo kartuš ecigaret, saj so te že napolnjene. Vsaka kartuša vsebuje nov atomizer, kar zagotavlja svežo izkušnjo z vsakih vdihom. Če želite kartušo zamenjati, jo zgolj odvijete, ter privijete svežo. Pri nakupu vaše elektronske cigarete bodite pozorni, da izberete ecigareto, ki je sestavljena iz dveh delov.

3. Več možnosti polnjenja

Baterija je tista, ki vam omogoča kajenje. Če boste kupili elektronsko cigareto, ki ima le USB polnilec, se vam lahko hitro zgodi, da vam bo zmanjkalo moči v bateriji v bližini pa ne bo nobenega računalnika, kjer bi jo lahko napolnili. Zaradi tega se prepričajte, da boste kupili baterijo, ki vam nudi več oblik polnjenja – po možnosti stenski adapter, avto adapter ali pa prenosno polnilno ohišje. Tako si boste zagotovili, da boste lahko vaše baterije polnili kjerkoli že boste.

4. Okusi

Vsekakor lahko kadite katero koli cigareto, ki jo želite, toda zares uživali boste le v tistih, ki imajo resnično dober okus. Morda boste ugotovili, da radi okuse spreminjate glede na vaše razpoloženje ali pa boste preizkusili nekaj okusov, dokler ne boste našli tistega, ki je vam najljubši. Več okusov boste kot imeli na voljo, lažje boste našli tistega, ki je za vas najboljši. Enako kot tradicionalne cigarete, tudi tobačni okusi, nimajo vsi enakega okusa. Zato je dobro, da imate na voljo več tobačnih okusov, saj boste le tako našli vam najljubšega. Zato izberite tistega ponudnika, ki ponuja več okusov predvsem pa različnih tobačnih okusov. Pravtako izberite takšnega ponudnika, ki je znan po kakovostnih okusih.

5. Življenska doba polnila oz. kartuše

To je naslednja pomembna stvar. Seveda želite poskrbeti da boste dobili dober okus, vendar je zelo pomembno tudi to, da okus traja. Nadvse nadležno je če morate menjati polnilo vsakih 50 vdihov – tudi če ste ga dobili zelo poceni. Zato se prepričajte, da bodo polnila, ki jih izberete omogočala med 150 in 200 vdihov. Več vdihov kot jih boste naredili pred menjavo, več denarja boste prihranili!

6. USB Cigareta

To se lahko zgodi vsakemu – včasih pozabite napolniti baterijo. Kako boste sedaj uživali v vaši elektronski cigareti brez napolnjene baterije? USB cigareta je rešitev. USB cigareta je baterija, ki jo vključite v USB vhod. Preverite le, da boste ves čas imeli na voljo vaš vir elektrike. Privijte vašo kartušo na usb cigareto, priključite jo v USB vhod in uživajte v kajenju, dokler se vam druge vaše baterije ne napolnejo. Pozanimajte se če izbrani ponudniki ecigaret ponujajo tudi USB cigarete.

7. Gost parni “dim”

To je še ena stvar na katero je pametno biti pozoren pri iskanju. Ena tistih majhnih radosti kajenja je nedvomno tudi gost dim, ki tvori oblak med uhajanjem iz vaših ust. Vse elektronske cigarete si tu niso enakovredne. Preberite opis ali test elektronskih cigaret, oglejte video posnetke, ter se prepričate, da elektronska cigareta ustvarja gost dim.

8. Podpora uporabnikom

Ta nasvet je uporaben tudi za druge izdelke, ki jih boste izbirali v prihodnosti. Pa naj bodo to elektronske cigarete ali ne. Dobra uporabniška podpora je ključnega pomena za zagotavljanje najboljše izkušnje. Zadnja stvar, ki si jo želite je, da boste porabili veliko denarja za elektronsko cigareto, nato izvedeli da le-ta ne deluje, za tem pa več ur poizkušali dobiti uporabniško podporo, ki vam nato pove da baterije ni mogoče zamenjati. Prepričajte se, da boste izbrali podjetje z zanesljivo podporo za stranke, ki jamči za svoje izdelke.

Na trgu obstaja veliko podjetij, ki ponujajo različne elektronske cigarete. Zato ni enostavno izbrati pravega za vas. Upamo, da vam bo teh 8 nasvetov pomagalo pri vaši izbiri.